понеделник, 15 декември 2008 г.

Съд за кмета на Попово


Дело за неизгодна концесия на минерален извор в село Водица се води срещу кмета на Попово Людмил Веселинов.

Според общински съветници от предния мандат, градоначалникът е ощетил общината с близо 200 хиляди лева. По случая е сезирана Апелативна прокуратура – Варна.

Срещу Веселинов е образувано и тече дело от общ характер, с мотиви, че кметът е пропуснал някои от условията, заложени от проектодоговора за концесия, одобрени от поповския парламент.

Според Апелативна прокуратура- Варна, най-големите нарушения на кмета са, че не е изпълнил волята на Общинския съвет за ежегодно заплащане на концесионно възнаграждение от 21 хил. щатски долара.

Градоначалникът не отрече, че общинският съвет взима решение през август 1999 г. да се внася концесионна вноска от деня на подписване на концесионния договор. Според Веселинов, малко след това местният парламент решава, че концесията започва да тече в момента, в който се извадят разрешителни за бутилиране на минерална вода.

“ Ние не бяхме извадили сертификати за годност на водата и не бяхме направили санитарните зони, което е задължение на общината”, обобщи кметът.

Източник: http://www.dnes.bg/article.php?id=54174

Няма коментари:

Публикуване на коментар